Balletschool in Elst - Klassiek ballet en Flamenco  , de Balletboetiek

balletschool
'De Balletboetiek'

Dansstudio van Theater De KiK
Dorpsstraat 39
Elst El


Balletschool in Elst

Terug naar het de beginpagina

Laatste nieuws van de BalletboetiekDe Balletboetiek van Babs BroedersLocatie van de Balletboetiek in ElstHet rooster van de BalletboetiekWat kost het ?Neem contact op met de BalletboetiekVoor inschrijvingen en Algemen VoorwaardenKlassiek ballet voor groot en kleinModerne dans ElstJazzDance ElstFlamencodans  ElstKleding voorschriften en tipsVoorstellingen, presentaties, in de media etc...
 
 
Klassiek ballet

Kleuterballet in Elst

Kleuter Ballet (K1)

Voor de aller jongste kinderen van de Balletboetiek (groep 1 en 2 van de basisschool) zijn er de Kleuterlessen. Tijdens de Kleuterlessen worden de kinderen wegwijs gemaakt met de verschillende manier van voortbewegen en leren zij de basis principes van een balletles. Er wordt gebruik gemaakt van diverse soorten muziek (van kinderliedjes tot klassiek). Fantasie en inbeeldingen maken van de dansoefeningen een beleving. De Kleuterlessen duren 3 kwartier. Aan het eind van het schooljaar ontvangen de oudste kleuters een Dans Diploma waarmee zij mogen doorstromen naar het Kinderballet.

 

Kinder Ballet (K2 t/m K4)

Voor kinderen vanaf 6 jaar (groep 3 basisschool) is er bij de Balletboetiek het Kinderballet. Tijdens de Kinderballetlessen van een uur per week worden verschillende manier van bewegen uitgediept en wordt er gewerkt aan houding en coördinatie. Kinderen leren de eerste beginselen van de Klassieke ballettechniek wat de basis legt voor later te volgen lessen als: Jazz, Modern of Klassiekballet.
Dit wordt op speelse wijze gebracht en aangepast aan de leeftijd, de fysieke ontwikkeling en de beleving van de kinderen. Door het gebruik van verschillende stijlen muziek en improvisatie oefeningen kunnen de kinderen ook hun eigen creativiteit ontwikkelen. Na ongeveer 3 jaar sluiten de kinderen van K4 het Kinderballet af met een Diploma en stromen zij door naar het eerste niveau van een bepaalde dansstijl. Bijv. Klassiek ballet, Jazzballet of Moderne dans.

 

klassiek ballet tieners

Klassiek Ballet (B1 t/m B10)

Het Klassieke ballet is de basis voor alle andere theaterdansvormen. Vanaf 9 jaar ( B1) bestaan de balletlessen uit een technisch gedeelte aan de barre en een dansant gedeelte "au milieu". Dit bestaat o.a. uit ballans oefeningen, sprong en draai technieken en verplaatsende passen. Er wordt ook gewerkt aan kracht en lenigheid. Door de geleerde technieken toe te passen in een dansante combinatie ervaren de leerlingen ook hun eigen kunnen en gevoel voor expressie. Vanuit B1 kunnen leerlingen doorgroeien tot en met B10 eventueel aangevuld met spitzentechniek.

 

Klassiek Ballet Basis les 18+

Altijd al Klassiek ballet willen leren? Maar is het er nooit van gekomen? Heeft u geen ervaring met dansen? Dan is dit de kans! Deze les is voor iedereen die graag de basis willen leren, maar ook zeer geschikt voor leerlingen die naast hun eigen les de basis willen oppoetsen.

In deze les wordt er kennis gemaakt met de basis van de klassieke ballettechniek.
Technische oefeningen aan de barre en grondoefeningen worden afgewisseld met dansante combinaties waarin het dansante gevoel en het dansplezier naar voren komt. Ook wordt er veel aandacht besteed aan de juiste lichaamshouding.

 

Spitzen lessen in Elst

Spitzen Lessen

Het dansen op spitzen is zowel technisch als gevoelsmatig de ultieme uitdaging voor de danseres en geeft het "echte klassieke ballet" gevoel. De slagroom op de taart zou ik zeggen. Leerlingen uit de hogere niveaus kunnen, in overleg, aansluitend op hun normale les een kwartier Spitzen techniek volgen. Het volgen van de Spitzen lessen is in principe voor alle leerlingen mogelijk mits hun voeten zijn uitgegroeid, zij voldoende ballettechniek en kracht hebben ontwikkeld. De aanschaf van Spitzen gaat in overleg en is voor eigen rekening. Voor het extra spitzenkwartier wordt een extra bedrag van € 32,- bovenop het inschrijfgeld gerekend.

 

Ballet voor volwassenen Elst

Klassiek Ballet Volwassenen

Klassiek Ballet Volwassen
Volwassenen met minimaal 4 jaar balletervaring kunnen instromen in een Intermediate of Gevorderd niveau. Dit is een groep mensen mensen die graag willen blijven trainen en de basistechniek beheersen. Er is veel aandacht voor de techniek, lichaamshouding en coördinatie. Doormiddel van dansante combinaties, expressie en muzikaliteit worden technisch werken en dansplezier samengevoegd.
Aansluitend op de les is het mogelijk een kwartier Spitzen les te volgen.

 
 
Leuke links, andere websites en tips